Kan het stadsbestuur iets doen met het voormalige koetshuis van Le Paige ? Doen!, zeggen heel wat kunstliefhebbers die zaterdagnamiddag de tentoonstelling van Patricia Queritet in het koetshuis bezochten. Dat koetshuis heeft heel wat mogelijkheden.

De restauratie van het vroegere koetshuis van kasteel Le Paige nadert haar voltooiing.

Bij Stefan De Laere, de nieuwe eigenaar, leefde al geruime tijd het idee om bij deze gelegenheid een eenmalige tentoonstelling te organiseren. De nadruk ligt daarbij op het eenmalig karakter van de tentoonstelling. Bedoeling is dat het koetshuis een horecabestemming krijgt. Het zicht op de Kleine Nete en de prachtige tuin is daarbij een troef.
 
Paul Snoeys, voorzitter van de cultuurraad en penningmeester van Ter Vesten is alvast enthousiast. Paul Snoeys: "In afspraak met Stefan, vonden we het een leuk idee om deze twee locaties, die in het verleden zo nauw met mekaar verbonden waren, opnieuw, zij het dan symbolisch, te verenigen.
In onderlinge afspraak hebben we dan ook gekozen om beide tentoonstelling quasi gelijktijdig te organiseren en zo deze verbondenheid concreet te tonen."

De tentoonstelling Inner Vision loopt gelijktijdig met de tentoonstelling Goesting naar nog in het kasteel Le Paige.

Maar hoe moet het dan verder met het koetshuis? Burgemeester Jan Peeters en de schepenen Ingrid Ryken en Mien Van Olmen kwamen de mogelijkheden van het koetshuis bekijken. Het gebouw telt een aantal interessante ruimten.

De eigenaar ziet het gebouw als investering en wil er een horecabestemming aan geven. In Herentals hopen ze op een formule als bed & breakfast.

Een aanvraag om het gebouw net als het kasteel Le Paige in dezelfde trant te belichten, vond nog geen gehoor bij het Herentals schepencollege.